Reset Password

Your search results

Beograd

Published on August 19, 2015 by Darko

Beograd- Vaša omiljena destinacija

Beograd je prestonica i najlepši grad Republike Srbije, jedan je od najstarijih gradova Evrope. Nalazi se u jugoistočnoj Evropi, na Balkanskom poluostrvu. U njemu danas živi preko 2 miliona stanovnika i njegova teritorija podeljena je na 17 gradskih opština. Kroz Beograd protiče Dunav dužinom 60km i reka Sava dužinom 30km.

1403. godine Beograd je postao prestonica srpske države, za vreme vladavine despota Stefana Lazarevića. Staro ime mu je bilo Singidunum, što znači singi (okrugli) a dunum (utvrđenje, grad). Oko grada Beograda vođene su velike bitke, osvajali su ga Vizantinci, Goti, Sloveni, Bugari, Avari, Mađari, Austrijanci, Nemci…Skoro 4 veka je bio pod vlašću Turaka.

Ono što Beograd krasi i zbog čega je postao grad turista, jesu razne znamenitosti, spomenici, parkovi, kulturna dešavanja, noćni život, srpska kuhinja i još mnogo toga.

Nezaobilazna mesta za ljubitelje prirode, kao što su Ada, Košutnjak, Topčider, Avala, Zemunski kej, učiniće da trenutke provedene u prirodi nikada ne zaboravite.

Mnogobrojni Shoping Tržni Centri su uvek na raspolaganju onima koji uživaju u Shopingu.

Javne gradske linije povezane su sa svim delovima grada Beograda, tako da ćete brzo i sigurno stići do željene destinacije.

U Beogradu je nezaboravni noćni provod do ranih jutarnjih sati, ponuda noćnih izlazaka je mnogobrojna. Izaći i provesti se ludo i nezaboravno, u Beogradu možete svakim danom, a ne samo vikendom. Dođite i osetite čari, Beogradskog noćnog provoda.

Srpska kuhinja je pravo uživanje u trpezi. U tradicionalna srpska jela spadaju jela sa roštilja, kao što su karađorđeva šnicla, pljeskavica, bela vešalica, kobasica, mešano meso. Takođe popuIarna jela srpskog naroda su: kajmak, sir, proja, pršuta, sarma, svadbarski kupus. Iz Srbije niko nije otišao praznog stomaka, a ono što obavezno morate probati je prava srpska domaća rakija.

Ukoliko posetite ovaj najlepši grad Republike Srbije, a nemate rodbinu gde bi mogli prenoćiti, Smeštaj u Beogradu Vam nudi mogućnost jeftinog prenoćišta.

Apartmana za prenoćište u Beogradu, ima svuda, izuzetno su lepo namešteni, nalaze se u strogom centru Beograda ili neposrednoj blizini centra grada. Bilo da Vam treba smeštaj za jedan ili više dana, ponuda stanova za izdavanje u Beogradu je velika. Ne morate odsesti u skupom hotelu ili jeftinom hostelu gde je smeštaj na jako niskom nivou, jer u Beogradu možete naći kvalitetan i komforan stan za izdavanje, po mnogo nižim cenama. Kontaktirajte naš tim, SmeštajBeograd i mi ćemo Vam naći odgovarajući apartman na kraći ili duži vremenski period, koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe prilikom boravka u Beogradu.

Za pomoć pri pronalasku smeštaja u Beogradu kontaktirajte nas:

Smeštaj Beograd

Beograd, Srbija
Category: Uncategorized